tirsdag 8. mai 2012

Strandryddedagen 2012 - godt jobba alle sammen!

Maja Sjöskog Kvalvik i aksjon
Lørdag 5. mai var det årets store strandryddedag. I løpet av helga ble det arrangert over 300 ryddeaksjoner rundt om i landet. På Tjøtta var vi også en gjeng som rydda. 11 voksne og 4 barn satte av 2 - 3 timer og tilsammen ryddet vi nesten 10m3 med søppel. De minste koste seg på skattejakt og jubelen var stor når det ble funnet morsomme ting som sko, plastgaffel og lighter. Etter ryddeaksjonen ble det pølsegrilling i fjæra, med hjemmebakte sjokoladeboller til dessert. En av ungene hadde bursdag, og mens vi satt der og spiste boller sa bursdagsbarnet med stjerner i øynene "For en bursdag!!!"

Strandryddedagen er et prosjekt i regi av Hold Norge rent for å øke kunnskapen og dokumentasjonen om
marin forsøplnig, samtidig som vi får ryddet mange flotte områder. Hold Norge rent har laget registreringsskjema så man kan registrere hva man rydder. Dette sendes til OceanConcervancy og blir da en del av både nasjonal og internasjonal statistikk for marin forsøpling. Når man vet hva
slags søppel som er hovedproblemene er det også lettere å gjøre noe med det!


Registreringsinnsatsen er stor. God lesetrening er det også!
Tall på hvor mye som ble ryddet på landsbasis skal være klart i løpet av juni. Og var du ikke ute i helga, så er det ingenting som hindrer deg i å ha strandryddedag en annen dag isteden :)


Stor takk til Alstahaug kommune for søppelsekker og Shmil for lån av container!

Les mer:
www.ryddenstrand.no

Før rydding. Foto: Maja Sjöskog Kvalvik

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar