onsdag 16. november 2011

Hormonsjekk.no


Forbrukerrådet har lansert nettsiden www.hormonsjekk.no der man enkelt kan sjekke om kosmetikk- og hudpleieprodukter inneholder hormonforstyrrende kjemikalier (hormonhermere).  Dette er et tiltak jeg liker! En rask og enkel måte å sjekke ulike produkter på. Jeg håper konseptet med scanning av strekkoder er kommet for å bli og at det vil utvikles videre til å gjelde flere varegrupper og andre typer innholdsstoffer.

NRK tok opp Forbrukerrådets nyvinning i PULS: Farlig kroppspleie? Jeg har personlig liten tro på at bransjen rydder opp etter eget forgodtbefinnende, og det synes jeg også kommer frem i programmet. Selskapene er ute etter å tjene penger og de vil beskytte seg og sine produksjonsmåter så lenge det er mulig. De gjemmer seg bak at det ikke er påvist effekt, at det skal være trygt og at vi snakker om svært lave konsentrasjoner. Realiteten er at vi lever i en cocktail av menneskeskaptestoffer, mange av dem giftige, og all fornuft tilsier at vi burde følge "føre var prinsippet"!

DDT var en gang å betrakte som et vidundermiddel mot insekter, og skulle være ufarlig for mennesker. Som filmene i de to følgende lenkene viser ble DDT sprayet direkte på folk og det ble til og med hevdet at det var trygt å innta. Nå vet vi bedre... 

En rask sjekk på badet resulterte i strykkarakter for Apobase og Spenol, så det kjøpes ikke igjen. Appen finnes foreløpig kun til Iphone, men nettsidene er tilgjengelige for alle.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar