tirsdag 15. november 2011

Tangenten, Bellonahuset og Aktiv-hus

Tegning: RATIO Arkitekter AS.
Nesodden kommune bygger nå nytt flerbruksbygg. Bygget Tangenten skal inneholde ny ungdomsskole, kontorer for kommuneadministra- sjonen, helsestasjon, bibliotek, fritidsklubb og parkeringskjeller omgitt av uteområder med idrettsanlegg. For å nå målene om et miljøvennlig bygg er det utarbeidet en miljøplan for byggeprosjektet.

Et spennende byggeprosjekt som mange kan ta lærdom av!


Fasade_RALS_01 (4)
Bellona sitt nye kontorbygg i Oslo 
Det lave energibehovet (nesten passivhusstandard) har gitt prosjektet "forbildeprosjekt-status" av ENOVA, og Nesodden kommune oppgir at byggeplassen er sertifisert som Grønn byggeplass (uten at jeg har funnet ut hva det innebærer).

Et annet eksempel på et innovativt og miljøvennlig byggeprosjekt er Bellona sitt nye kontorbygg i Oslo. I Historien om Bellonahuset kan du lese om bla energibruk, materialvalg og valg av interiør.

Det er viktig med disse foregangsbyggene så man ser at dette er både teknisk og økonomisk mulig, men også for at leverandørene av byggevarer endrer sitt produktutvalg i mer miljøvennlig retning. Joachim Seehusen (Tekninsk Ukeblad) skriver i Finner ikke miljøprodukter at listen over leverandører som ikke tilbyr miljødokumentasjon er lang, så her er det mange som må bli flinkere!

For de som tenker å bygge egen bolig er aktiv-hus et spennende helhetlig miljøhuskonsept (last ned brosjyre). En gulrot med å velge aktiv-hus er også at Cultura Bank gir markedets beste rente hvis du bygger denne hustypen (ser bort i fra Statens Pensjonskasse).


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar